Кирил Ананиев при посещението си в МБАЛ Света Анна, предаде репортер

...
Кирил Ананиев при посещението си в МБАЛ Света Анна, предаде репортер
Коментари Харесай

Кирил Ананиев във Варна: Вдигаме заплатите на работещите в областните болници с до 250 лв.

 Кирил Ананиев при визитата си в МБАЛ " Света Анна ", съобщи кореспондент на Varna24.bg

Във Варна здравният министър беседва с шефовете на регионалните лечебни заведения от Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Разград и Търговище.

" Основната тематика на диалозите беше Методиката за образуването на разноските за личен състав и образуването на работните заплати на медицинския личен състав както за лекарите, по този начин и за експертите по здравни грижи. В диалозите акцентирахме върху това, че разноските за личния състав би трябвало да бъдат не по-малко от 50% от общите доходи, които получават лечебните заведения.

Обсъдихме какъв да бъде размерът на спомагателните заплащания за реализирани резултати. Те не могат да надвишават 50% от разноските за личен състав като се изключи в допълнение систематизиране на приходите, които има от клинични тествания и от ценоразписите, които са си разгласили лечебните заведения за в допълнение осъществени медицински услуги. Определили сме, че самостоятелният размер на спомагателното материално стимулиране за немедицинския личен състав не може да надвишава 80% от главната работна заплата, а за медицинския личен състав не може да надхвърля три пъти главната работна заплата.

Във всяка една болница е друга съгласно приходите. Важно условие от наша страна е съотношението сред санитар, сестри и доктор да е такова, че да има реализиране на груповия трудов контракт. До момента е имало друг метод при образуване на заплатите в обособените регионални лечебни заведения. В едни управлението и самият медицински личен състав избира нарастването, което са получили да отиде за увеличение на главните работни заплати, с което те се приближават доста близо до груповият трудов контракт.

В други лечебни заведения се избира нарастването да бъде с по-бавни темпове, по-голямата част да отиде за в допълнение материално стимулиране, с цел да се стимулират тези хора, които носят главните доходи в лечебните заведения. Като цяло се планува нарастването в тези 9 регионални лечебни заведения се движи сред 150 и 250 лева, като самото управление и личния състав, в съгласие със синдикатите ще преценяват дали да е през допълнителното материално стимулиране или през главната заплата ", сподели министърът. 

Какво още сподели Кирил Ананиев вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР